RUINA
Az emberek és az állatok kapcsolata rendkívül szerteágazó és változatos. Az állatok gyakran szolgálnak társként, érzelmi támogatásként és az emberek felelősséggel tartoznak az állatok iránt. Ez az egymásra utaltságot inspirálta a kiállított printet.

A természet kizsákmányolása és a környezetszennyezés következményeként csökken az állatok populációja és a fajok diverzitása. Az állat és az ember közötti szoros kölcsönhatás miatt ez a jelenség nemcsak az állatvilágot, hanem az emberek gazdasági és társadalmi életét is érinti. A maszk a természettől elidegenedett, érzelemmentes embert szimbolizálja.  Sötét, vészjósló tónusok használatával és különböző képkivágásokkal jelenítem meg ezt a negatív folyamatot a fotósorozatban is.
The relationship between humans and animals is very diverse and varied. Animals often serve as companions, emotional support and people have a responsibility towards animals. This interdependence inspired the print on display.

Animal populations and species diversity are declining as a result of the exploitation of nature and pollution. The close interaction between animals and humans means that this phenomenon affects not only the animal world, but also the economic and social life of humans. 
The mask symbolises the alienated, emotionless human being.  I use dark, ominous tones and various cropping techniques to portray this negative process in the series of photographs.
Fotósorozat 
Photo series
Animáció
Animation
100x170 cm print
munkafolyamatok
workflow
Készítette / Made by: Kósik Anna 
Konzulens / Consultant: Csongor G Szigeti​​​​​​​

Készült a Vizuális Művészet Tanszéken, MKE, Budapest.
Made at the Visual Arts Department, Hungarian University of Fine Arts, Budapest, Hungary.
2023
RUINA
Published:

RUINA

Published: